Ecstaticd Dance NL

Ecstatic Dance Agenda Nederland

Ecstatic Dance Nederland - Overzicht van Ecstatic Dance in Nederland Esctatic Dance Main Menu

Ecstatic Dance Ervaringen

sep 302016

Mocht je Ecstatic Dance nog niet kennen, dan is zelf ervaren gewoon het beste natuurlijk.

Maar "the best next thing", is lezen wat de ervaringen zijn van anderen. Hieronder alvast een paar... Wil jij ook je Ecstatic Dance ervaring delen om zo de nieuwsgierigen een uitgebreid beeld te geven. Mail dan naar info@ecstaticdance.nl.

Ecstatic Dance Enschede

Mijn ervaringen tijdens de Ecstatic Dance in Enschede zijn heel indringend en intens.
Helemaal tot je kern doordringen met heerlijke muziek, zonder dat je je sociaal hoeft te verhouden tot anderen. Hup in een keer de diepte in.
De fijne vertrouwde omgeving van de deel op Landgoed Algoed zorgt daarbij voor de juiste omlijsting. Vloerverwarming voor je blote voetjes,....
Jeroen Kummeling als host daarbij opgeteld is perfect voor een avondje helemaal verzinken in jezelf te midden van anderen die net zo van dansen en zichzelf houden.
De afspraken zijn helder en geven de gewenste ruimte om los te gaan.
Jeroen Kummeling doet voorafgaand een inleiding waarmee hij je langzaam maar zeker klaarstoomt voor de Ecstatic Dance . Zijn plezier om jou een bijzondere avond te laten beleven werken aanstekelijk. Soms zijn er van die bijzondere thema avonden, "The Underworld" was daar eentje van !!!! Toen het ons nog niet genoeg was, plakte Jeroen er gewoon nog een half uurtje aan vast.
Zo leuk kan het zijn.

Tot de volgende keer XXX Mimi

Ecstatic Dance Groningen

Mijn eerste kennismaking met Estatic Dance. Een bijzondere ervaring. De locatie is mooi, het had een underground sfeer. Bij binnenkomst in de zaal voelt het voor mij of ik een heel andere wereld in stap. Even een kat uit de boom kijk momentje…de setting geeft de gelegenheid om alle indrukken op mij af te laten komen. Harmonieuze muziek, mooie mensen die in contact met zichzelf aan het dansen waren, een sfeer die sereen aanvoelt, het had iets magisch. De muziek verder die avond is goed afgestemd waardoor je gemakkelijk in een flow komt. Het team heb ik ervaren als open mensen. Mocht je net als ik geen vrienden warm kunnen krijgen voor een bijzondere dansavond als deze, zou ik zeker de stap nemen om er alleen heen te gaan.
Karin, Ecstatic Dance Groningen

“ED”, dacht ik, waar staat dit voor?
Toen ging het lampje branden.
Ik geef het liever een nieuwe definitie: Eigen Dans.
Dansen vanuit de Eigen Levenskracht en authenticiteit.
Dansen IN het lichaam. Zonder weg te zweven naar kunstmatige astrale velden, waar talrijke wezens altijd maar weer op zoek zijn om zichzelf te voeden van buitenaf.
Elke cel in je lichaam intens voelen en omarmen.
Dansen vanuit eigen kleur, licht en geluid, de bouwstenen van creatie.
Dansen vanuit de schoonheid die je echt bent zonder kunstmatige opsmuk en onechte lagen. Zonder al de ‘make-up’s om de leegte in de persoonlijkheid te maskeren: ‘love en light’ aan de buitenkant, en (zelf)oordelen van binnen.
Slechts je rauwe, pure, onschuldige zelf.
Niet positief, niet negatief.
Gewoon een onbeschreven blad.
Een eigen wijs in omgevingen die bij uitstek voedselbanken zijn voor de AI, omdat zij een lichaam ontberen. Terend op het organisch, scheppend vermogen dat mensen maar al te graag blijven weg geven. De ultieme verslaving aan verleidingen buiten zichZelf. De kopie van de kopie.
ED is voor mij dus jeZelf opnieuw, volledig en vrij laten stromen als een organische rivier, in plaats van een gekopieerd kanaal.
Het innerlijke kind vrij baan geven om te ZIJN. En de werkelijkheid van binnen naar buiten laten vloeien in plaats van anders om.
Dat is mijn transparante toon van ED.
Ik hou intens van het leven!
En ik dank degenen die ED praktisch mogelijk maken!
Vanuit respect.
Kara, Ecstatic Dance Groningen

Ecstatic Dance Haarlem

Extatisch dansen in Haarlem. Hmm, wat zou dat zijn? Even lezen.. Dansen op blote voeten, verbinding, natural high, alles mag niets hoeft en dat zonder te spreken. Dat klinkt fijn, daar ga ik heen.
Wow, wat ongelofelijk geweldig! Wat een beleving. De eerste vier keer heb ik mijn ogen uitgekeken naar de meest exotische diersoorten met allerlei paringsrituelen. Er zijn pauwen, jachtluipaarden, chinchilla’s , vlinders en bidsprinkhanen met dansenstijlen zo ongekend sierlijk, meditatief, elektronisch en jazzy. Wees gerust: ook de humpapa is aanwezig voor de minder creatieve onder ons (waaronder ikzelf).
De vijfde keer dat ik binnen stap, voel ik het gelijk. Deze kameleon verandert van kleur en danst vanuit het diepst van haar wezen. Het gaat niet meer om verbinding met anderen, maar de verbinding met mijzelf, van binnenuit. Mijn hoofd is stil en mijn lijf voelt exact waar en hoe het wild gaan. Hmmm ja; Vrijheid.
Silvana, Ecstatic Dance Haarlem

Wat een zinderende, ecstatische energie stond er de afgelopen keer! ❤
Isabella, Ecstatic Dance Haarlem

 

Reacties

Ramon14 juli, 2016Een aantal jaren geleden ging ik naar Club Lite, er was een nieuwe dansavond, gewoon door de week. Het was de allereerste editie en er waren, schat ik zon 30 mensen. Ik was gelijk verkocht en minder dat het om de week was. Maar al snel werd het elke week met ruim honderd dansers. Nu is ED in Amsterdam 2 keer week en elke keer is het anders, bijzonder en prachtig. Heerlijk om zo te bewegen, dansen om het dansen, alleen of samen iets creeren. Het werd voor mij een vaste afspraak in de agenda!

Nieuw bericht

Atom

Powered by IgniteMe.NL